Washington State University, Applied Technology Center

Job Location: Vancouver, BC
Architect: LMN Architects
Lighting Designer: Luma Lighting Design
Photographer: Steve Lerum
Awards / Certifications:
Related Products:

The WSU Applied Technology Classroom Building is the first building on the Washington State University Vancouver Campus located in what is envisioned to be the campus Science Precinct. The form of the building is a simple, slender gabled roof with the mass of the building at the west end, carved away under the roof resulting in a large outdoor entry porch. The D3 | accolade3 fixture was custom-mounted on the stairs in 2 ft. lengths.

The D5 | accolade5 fixure is recessed into the exterior ceiling with trim flange. The three-story building provides general classrooms for the campus along with dedicated laboratories, a cleanroom facility, and office spaces to support a new academic program in electrical engineering and the existing computer science program. The building also houses public/private facility houses labs for collaboration between university students and private sector researchers.